Two is a charm! Det fungerade inte med tre...

foto0323 (MMS)

Two is a charm! Det fungerade inte med tre ankare i rad som jag gjorde i höstas. Den stackars piercaren vägrade sätta dit dom som lossnat så jag fick snällt sätta dit än på andra sidan istället och bara ha två.. Men jag fick byta till mitt bling så jag är nöjd ändå :-) Nu blir de jobb snart, men ha en underbar kväll ni andra!


Vad är väl en bal på slottet? Har haft vä...

foto0322 (MMS)

Vad är väl en bal på slottet? Har haft världens mysigaste och roligaste helg med syster I och hennes stora J, men som alla bra saker (och dåliga för den delen) har allt ett slut.. Som plåster på såren har jag äntligen fått inviga mina nya röda converse, och så fick de även bli lite egoshopping på Lush för det är jag värd har jag bestämt mig för :-) Tvättrace och söndagsmiddag hos syster C nu, tur man har nära och kära..


Sol, sol strålande sol

Jobbade lite extra igår kväll, kvalificerad övertid ger massor med pengar så det kommer att bli fint nu när jag inte har något jobb snart! Dags för en natt igen, skönt nog bara en enkelnatt. Lite lyxigt måste jag säga! Har börjat komma igång lite med mina promenader, nu när det faktiskt går att promenera utan att riskera att halka omkull och bryta något heligt. Vad passar då bättre än en powerwalk på 80 minuter i strålande sol?

Det ger lite mersmak och jag måste erkänna att jag längtar efter en frisk och ljus kväll i april, på en uteservering med sällskap av glada männsikor, en filt på axlarna och ett glas vin i handen. Verklighet lite snabbare än vad man tror.. Något jag också längtar efter är om en dryg månad då jag får ta mina första löpsteg på evigheter, och evetuellt börja styrekträna igen. Om kroppen vill sig förstås, ibland vill inte psyket och kroppen samma sak..

Tvära kast, grusade planer och spänningen på topp

Det är lustigt hur hela livet bara kan vända, visst har det inte gått på två röda men det har gått ganska fort ändå. I somras och höstas var jag fruktansvärt trött på mitt liv och såg ingen vändning alls, trodde aldrig det skulle kunna kännas bättre. Och nu sedan två månader tillbaka tycker jag livet är fantastiskt, den mänskliga hjärnan är en gåta och ett mysterium.. Hur som haver beslutet jag tog i helgen, och skrev ut den där uppsägningsblanketten nedan och fyllde i utan att blinka, kan nog vara början på något riktigt bra. Dags att kliva ut min bubbla av trygghet med pengar som rullar in som vanligt, kollegor man känner bra (några dessutom mina vänner) och ett jobb man haft i 3 år och kan utföra utan att tänka så himla mycket.

Ska jag vara helt ärlig så har jag inte en aning om vad jag ska göra än, vet bara att den 1:a maj 2011 så kommer jag inte vara fast anställd längre. Jag hade en plan A, men som det ser ut just nu måste jag även ha en plan B, och C. I och för sig är ju planer till för att brytas så händer det något annat på vägen så kan det även ett tvärt kast. Det är är som en ask choklad ungefär. Du vet aldrig vad du kommer att få..


All good things come to an end..


Så fortsätt bara att andas

Jag har ingen aning om vad jag gjort mitt huvud för ont, men det vill helt enkelt inte släppa taget om att plåga mig. Trevlig typ det där! Gör mig ordning för en afterwork med en gammal kollega och compani på Vapiano, eller för mig blir det en pre-work med alkoholfritt vilket passar mig alldeles utmärkt hur det än är! Första nattpasset av tre, någonstans känns det skönt att få ta tre arbetspass där jag vet exakt vad jag ska göra. Inte fundera på vem jag ska kontakta för att vårdplanera patienter o.s.v, ett andningshål är precis vad jag behöver! Men nu trevligheter utan en tanke på jobb, det är precis vad jag behöver..


Lite sällskap

Vaknade med min kompis huvudvärken idag igen, men efter en stund så bestämde han sig att han hade bättre saker för sig än att spendera kvalitetstid med mig och drog vidare. Enda lediga dagen på veckan har spenderats i lungan ro, en sväng in till stan för massage och nu väntandes på min sambo för en sen middag. Jo, jag har börjat laga mat igen, och det är jätteskönt att få i sig riktig mat istället för frukost tre gånger om dagen (även om jag tycker att frukostmat är det godaste som finns). Det krävdes ett dag jobb för att ha rätt rytm, och få in rätt rutiner för detta matlagande, och en sambo att äta med är ju inte helt fel heller. Det skulle vara himlansen skönt att slippa nätterna helt, men än så länge får jag stå ut! Och det vet jag att jag gör så jag har inget problem egentligen :)


      

Fick hem första numret av min julklapp från Fanny och Alex idag, prenumeration av Elle! Eftersom jag har blivit så duktig på att sköta den viktiga vilan nu när jag inte får träna så blir det en hemmakväll i soffan med en kopp (eller två) thé och tidningsläsning. Vardagslyx?

Varje dag har nog av sin egen plåga

Spikmatta har ju blivit ett otroligt populärt fenomen, jag tillhör den skeptiska skaran som vill ha allt vetenskapligt bevisat innan jag går på en fluga. Främst har jag alltid vart en skeptiker sen hör det även till mitt yrke att i frågasätta allt och utföra mina arbetsuppgiter enligt metoder som är framforskade och vetenskapligt bevisade. När Emma kom in i mitt hem och hjälpte till att fylla mina garderober så fick jag också en spikmatta på köpet.

Så även om jag är skeptisk så måste jag erkänna att jag är nyfiken, så jag har provat den ett par gånger och faktiskt så är det avslappnande att ligga på hundratals vassa piggar. Igår kväll tänkte jag bota min spända nacke och mina onda axlar så jag skulle lägga mig på mattan 10 mminuter innan jag somnade. Detta inträffade med exakt tid 21.05 igår, kl 07.25 ringer min chef och undrar varför jag inte dykt upp på mitt jobb. Och det undrade nog patienterna också. Själv funderade jag mest på varför jag kände mig som ett mänskligt spett. Jo förstår ni, jag har lyckats somna på Emmas förbaskade spikmatta och legat still på rygg i hela 10 timmar och 25 minuter eftersom jag inte vaknat av väckarklockan som ringer 05. Idag har jag haft en sprängande huvudvärk hela dagen och fakir är mitt nya yrke! 


  ----->  

 Det började som en spikamtta, och slutade som en spikmatta deluxe..


That don´t kill me can only make me stronger

Jag saknar ord för hur trött jag är!! Efter att i flera år haft sömnproblem, i den form att jag inte kan somna på kvällarna till att komma ifrån jobbet helt däckad och helst gå och lägga mig vid 21. Det postiva är ju att ett av mina största problem verkar komma till en lösning, det negativa är ju att just för tillfället inte ha så mycket till fritid dom dagarna jag jobbar. Men hej, jag älskar mitt jobb så jag ska inte gnälla! Uttrycket akutkirurgi har fått en helt ny mening för mig, och i morgon är en ny underbar dag att rädda liv på! God natt underbara Sverige ♥

Genom vatten kommer liv

Nu är det äntligen dags att ta min väska och åka till nordligare breddgrader, närmare bestämt Åre! Ett par dagar på SPA, besök på Åres chokladfabrik, fjällsluft, afterski och andra nöjen och sen återvänder mer trött än vanligt på lördag kväll kan jag tänka! Men det är de nog värt hundra gånger om!! Men först nu ska jag iväg och äta hotellfrukost med några av mina eminenta kollegor innan vi har den obligatoriska konferensen före avfärd. Nu är det att lägga på ett kål som gäller..

p.s. Ett stort tack till min fina vän Erika för pepptalk under middagen igår, kloka synpunkter och du gav mig en knuff i rätt riktning så TACK gumman!

Changeling #2

Dag nummer 2 på arbetet kunde inte ha blivit värre, men det berodde absolut inte på att jag är ny. Utan att det helt enkelt var cirkus, jag och några till av mina varma och omtänksamma kollegor samlade krafter och jobbade över för att hjälpa den stackars kvällspersonalen. 18.55 stämplade jag ut, då hade jag jobbat sedan 06.45, känns som jag jobbat ett maraton!

En dag som den så var jag mer än lycklig för förändring nummer 2, min fina systerdotter Emma är nu mer även min eminenta sambo. Hon kommer att göra mig sällskap ett tag, och hon har otroligt många fördelar den här tjejen och en av dom är definitivt att hon är en fena på att laga mat. En riktig högvinst för mig med andra ord! Och det var precis det jag fick när jag kom hem igår, middagen serverad direkt på bordet. Behöver jag säga att det är mycket som förändrats till något riktigt, riktigt bra?

Egentligen ledig dag idag, men är extra utkallad för att hjälpa till att ro skutan i land. Sa att jag skulle komma till 08, men tydligen har min sovklocka börjat fungera så jag vaknade kl 05 av mig själv i alla fall så det är väl bara att köra! En efterlängtad date efter jobbet; ska ta en fika med självaste och finaste Erika Grehn, mycket är bra nu som sagt.. Crea Diem mina vänner ♥




Nu var det längesen vi fick mysa i ett varmt kungsan, men det kommer nog bara säga svisch och pling så är vi där igen!


Changeling #1

Kärt återseende! Nu så är min bloggpaus snart ett minne blott. Har haft abstinens, och jag har saknat men samtidigt har det vart skönt med så lite datortid som möjligt. Teknik är ju verkligen underbart men det kan ju även vara en stress, jag måste ju hinna blogga, hinna kolla min mail och framför allt läsa mina favoritbloggar! Mest av allt under min low-tech månad så har jag saknat att läsa andra bloggar, dom är ju som en härlig kompis i vardagen och det är sannerligen svårt att vara ifrån sina vänner det vet ju jag! 

En del saker har förändrats sedan vi sågs sist, förändring numero uno är att jag från och med idag har sagt tack och hej till nattarbete på heltid och kör 50/50 dag/kväll/natt. Min kropp är väldigt trött på ett annat sätt än när jag jobbar natt och bara på ett positivt sätt! Fick en ganska dålig start idag på denna nya fas men det underliga är att jag inte jobbat dag på 2 1/2 år och det kändes ändå inte som att jag var helt borta. Jag inbillar mig att jag hade läget under kontroll i kaoset, och det som skrämt mig mest över att byta arbetsuppgifter försvann ganska snabbt och trycket över bröstet övergick till en skön känsla. Som jag sagt förr; i solen spricker trollen.. En sak är säker, jag kommer sova som en prinsessa i natt!


RSS 2.0