To be simple is to be great

Sitter med tungt hjärta på tåget hem från Lund. Jag kan omöjligt med alla adjektiv som finns beskriva hur härlig den här helgen har vart, den har gett så mycket på så många olika plan. Rundvandring och guidning i en av landets äldsta städer gav mig lite historia kunskaper. Ett besök i Köpenhamn gav mig lite förståelse för språket, samt internationell ekonomi ;) Intag av rött vin och en absurt rolig festkväll som inte ville ta slut lärde mig att liv kräver att man dricker vatten också. Visning av univerisitetets lokaler gav mig liten glimt av forskningslab, modeller som gick att koppla isär så jag fick lite mer anatomikunskap och lite mikroskopering gav mig en blick av hur olika preparat är uppbyggda med celler och annat. Jag är en riktig nörd jag vet, men jag är så otroligt intresserad av det jag gör och det är väl en av dom bästa förutsättningarna också? När en riktig sjukvårdsnörd får en beslutsstödsbok i fickformat som endast är till för läkare, med alla symtom samt behandling för specifika sjukdomar, så får hon tårar i ögonen och underläppen darrar till lite lätt i någon sekund. Jag vet det nu då Carolines sambo Niklas kom med sin och gav mig den i ett ögonblick som kändes helt andäktigt. Jag kommer att vakta den med mitt liv.


Trots all erfarenhet och nya kunskaper jag packat i min ryggsäck så är naturligtvis kvalitetstiden med en fin och saknad vän det absolut viktigaste, den går ju inte att mäta på något sätt. Jag hoppas och tror att det inte kommer att dröja lika länge innan vi ses igen..


Jeg flakker rundt jeg ved ikke hvor jeg hører til

Det krävdes mycket glöd och lite muskler för att få igen min väska som jag omsorgsfullt packat och ska ha med mig till Lund. Det här kommer bli en fantastisk helg, det känner jag på mig. Inte bara för att jag saknar ord för att beskriva hur skönt det ska bli att åka ifrån Stokholm några dagar och inte landa i Bollnäs för en gångs skull. Utan övervägande för att det är få saker som slår att få spendera riktig kvalitetstid med fina vänner som gör en stark, och som jag saknar min vapendragare i storstadsdjungeln. Caroline har verkligen lagt ner mycket möda på att planera en bra helg, på lördag ska vi till Köpenhamn till exempel. Ända sen Rasmus Seebach kom med sin "spritt-i-benen" dänga Natteravn har suget efter att få besöka den mysiga lilla huvudstaden i grannlandet vart stort. Tänk er sommar, en snygg partystass, en tjejig drink i handen och få dansa loss till "Jeg kalder på dig.." Okej nu kommer det inte riktigt bli så i morgon, men det kommer bli sol enligt smhi, plusgrader samt lite strosande och en fika på något härligt fik med evetuellt ett danskt wienerbröd till och det är väl nästan samma sak?



Det blev både kämp och slit på gymmet igår, det blev både rygg/axlar och ben/mage på samma pass för att hinna med veckans program. Och 20 minuters cardio efter förstås. Var svettig som aldrig förr efter då konditionen inte är den bästa än. Försökte ta en bild på de riktigt blöta linnet för att visa hur duktig jag vart. Men jag vet inte vad jag tänkte med, linnet är ju vitt så de syns inte på bild ju. *Hjärnsläpp* Ja ja, jag bjuder på den i vilket fall!


Don't say that it is impossible, Because I know it is possible

Trots att jag inte hade någon lust överhuvudtaget att domna bort i ansiktet idag lyckades jag ta en snabb promenad i dryga timmen. Laddade med nyttig ugnspannkaka för att kunna ge mig själv ett meningsfullt pass på gymmet, och när jag anländer kl 18.40 så stänger dom kl 19 på grund av sjukdom. Just my luck. Receptionisten halv-blockerade ingången och hoppet om att jag skulle vända och åka hem igen lyste i ögonen. Men den gubben gick inte, in och kastade av mig sakerna och ställde mig 2 minuter på crosstrainern för att bli varm i hela kroppen och funderade på hur jag bäst skulle använda dom futtiga 16 minutrarna som återstod. Det stavas intervaller, närmare bestämt 15 stycken cyklande sådana 20 sek x 20 sek med 3 minuters uppvärmning och nedvarvning. Och svetten rann bra när jag gick därifrån, jag gjorde helt enkelt mitt bästa och det är de enda man kan begära. Dom halvhjärtade sit-upsen på pilatesbollen (som f.ö. är i starkt behov av lite mer luft) ska jag inte ens berätta om. Av någon anledning är jag inte särsklt bra på det där med hemma träning trots att jag har rätt bra disciplin. Det finns faktiskt minst 20 saker som är roligare när man är hemma.. Förbereda ett dagspass på jobbet i morgon, och ett nytt försök på gymmet för jag ger aldrig upp!




Supergod pannkaka enligt mig och min stackars mage som inte tål vitt vetemjöl, ser ut som stenålders mat enligt Emm. Smaken är som baken.. Med keso hallon och banan var den en riktig träningsvinnare! Nästa gång blir det helt klart upppiffning med den eminenta kanelen i smeten!  


Ja visst gör det ont när knoppar brister

Uttrycket "goda råd är dyra" har fått ett nytt ansikte, lydde en god väns råd och gick lös med inköp på nätshoppar bara för att trösta mig själv lite. Problemet är att jag vet inte om det kommer att fungera än, vi får se vilken effekt det ger när dom fina vårplaggen dimper in i mitt hus! Jag har faktiskt inte något dåligt samvete alls, det förtjänar jag med tanke på att jag jobbat två extra pass i januari samt sitter med drygt 60 timmar i flexen..

I vanliga fall är shopping det bästa jag vet, vid närmare eftertanke... Är det inte det bästa alla tjejer vet? Just nu har dock det inte riktigt samma tjusning, kan ha något att göra med det faktum att min hy är lika genomskinlig som det transparanta modet just nu. Och tro mig, blek hy klär mig inte då jag bli lite grå eftersom jag är lite osvenskt olivfärgad i min hudton. Jag ska snart iväg till en plats som faller in enkelt på min topp 5 lista av favoritställen; gymmet. Bättre tankespridare finns inte, skönt för både kropp och knopp!

En ansträngning är ingen ansträngning förrän den gör ont

Kustkylan när den är som värst har lagt sig som en slöja över vår vackra stad. Dom första 10 minutrarna på min promenad var värst, sen domnade kinderna och näsan bort så jag kände det inte längre. Men när jag kom in kunde jag inte röra käkarna utan att det smärtade till. Det räcker nu, människan har fått lidit tillräckligt. Är detta guds ironi att vi inte ska klaga på den svenska sommaren oavsett vilket väder den behaga att bjuda oss på?

Tur att det finns varmt gott, vaniljthé att tina frusna kroppar med, och sköna täcken att ligga under framför tv:n. Och det bästa av allt; varmvatten som strålar över nedkylda röda lemmar. Trots vinterkylan så är det en privilegium att ha allt det där andra, några minusgrader i Sverige är ju trots allt ännu ett i-lands problem! Som jag ser det så har jag så mycket annat att oroa mig, min karma till exempel som verkar vara den sämsta karman som någonsin existerat. Frågan är bara nu, hur vänder man den? Och när man får kämpa för något så hårt, är det verkligen meningen att man ska ha det då? Eller är det en fingervisning på att man kanske är helt fel ute?



Krig är för att utkämpas och jag försöker ...

foto0363 (MMS)

Krig är för att utkämpas och jag försöker vinna dom alla! Har spenderat min avvakningsdag i soffan frysen under ett täcke och haft en krig med mina inre demoner om att ligga kvar kontra ta en promenad i kylan. Bättre sent än aldrig, nu kastar jag mig ut och hoppas att inte frysa till is på vägen..


Jag kan ta ett långt hårt straff för alla stunder vi haft

Oförskämt sen, taxi till mitt sällskap som ska dinera på Beirut Café. Underbar intressant konversation om allt som gör livet till en fantastisk resa. Ett glas rödvin. 10-12 olika sorters meze. Ett grodlår. Ett oväntat möte. En halkig bilfärd hem igen, nöjd och uppfylld av hopp om mänskligheten. Sovmorgon. Efterlängtat möte med min far. Strosande tillsammans genom en vintrigt Östermalm, vemodiga tankar om en kärlekssaga som snart kommer ta slut. "Allt har sin tid och sin plats". En fika på Sturegallerian. Avkopplande och välbehövlig, men en aning smärtsam lymfmassage. En lugn och familjär skaldjursmiddag i Tallkrogen med en promenad längs memory lane, konstaterande av ärvda gener och egenskaper, diskussion om framtiden som är dimmig. Lugn söndagsfrukost till alpina, ledsamt farväl för den här gången och en efterlängtad Emm kommer hem igen. Söndagsmiddag och förberedelse inför nattjobb. 

Min helg i stora drag, underbar och oförglömlig. Stockholm jag kommer att sakna dig, försöker njuta av varenda dag vi har tillsammans ♥

 


Idag är följden av gårdagen och morgondagens grund

Att jobba dag skift är underbart, stimulerande och väldigt utröttande för någon som fortfarande har problem med att sova på nätterna. Men trots den överhängande tröttheten är det värt varenda penny. Satt och räknade på det igår och nu är det bara 4 veckor kvar, sedan 5 veckor med bara nätter och sen hej då Danderyd! Det bästa med att vara ledig är den enorma tiden man kan lägga ner på att äta frukost i lugn och ro. Och det har jag nu gjort. Jag och min underbara träningsvärk ska alldeles nu hugga tag i tvätten, och lite senare en middag med spännande sällskap!


Har skaffat mig en riktigt passande grissk...

foto0348 (MMS)

Har skaffat mig en riktigt passande grisskär färg i ansiktet så här inför en kväll på jobbet. Lite konditionsträning och ordentlig stretch för att mjuka upp alla muskler sedan igår. Måste minska träningsvärken på alla sätt jag kan ;) Den som sa att kondition är en färskvara hade verkligen rätt, puuuh säger jag bara!


A heart for A heart

Ett litet bevis för att jag finns i någons tankar kom på posten idag.. Och det var från min kära mami som vet att det bästa jag vet är chokladen, uppskattas mycket!



Feel the love generation

Alla hjärtans dag och eftersom jag inte har någon att fira med så gör jag saker för mig själv istället! Vet inte om alla par tar denna dag så stort, men är man ute i affärerna så verkar det himlansen viktigt i alla fall! När jag en gång i tiden hade ett långt varaktigt förhållande var varje dag speciell och vi behövde inte en kalenderlagd dag för att fira det vi hade, även om det är mycket trevligt att laga en extra god middag och mysa lite extra bara för att. Det är alla älskande värda tycker jag! Jag får istället skicka en kram till alla pärlor därute som förgyller mitt liv ♥

Jag firar in årets kärleksdag med något jag älskar och saknar istället! Nämligen ett besök på mitt gym, efter 3 månaders frånvaro så är det sannerligen ett kärt återseende och jag räknar med att ha en rejäl träningsvärk. Motivationen i kylan är inte på topp, och det går fort att bli en soffpotatis har jag märkt! Lite motivationsbilder när jag kommer hemma lär behövas!




Got a head of shattered dreams

En veckas frånvaro som jag önskar att jag kunde skylla på något riktigt spännande, men tyvärr handlar det bara om sedvanlig tidsbrist och stress. Och då menar jag inte den positiva-spark-i-baken-stressen, utan mer den negativa-ångestframkallande-magsårs-stressen.

This is it; jag har fått ett jobb. Vilket borde göra mig överlycklig då jag inte ens sökt det här jobbet utan faktiskt blev headhuntad till det. Man får inte jobb bara sådär, och speciellt inte med tanke på vart jag fått detta jobb som vid nämare geografisk beskrivning ligger i Bollnäs. Problemet är att när jag bara sa upp mig sådär hux-flux så ville jag inte ha tidspress till att göra någonting. Jo själva tanken var ju att flytta upp till Bollnäs för att kunna leva ett så drägligt liv som möjligt undertiden jag läser min/-a specialinriktningar, nej jag ville inte ha något bestämt datum utan bara flyta omkring, skapa dagen, ta det lugnt och förlita mig till att allt ordnar sig. Just exakt det jag ville undvika var magsårs-stressen. Mycket att fixa, mycket som ska klaffa, och mycket känslor som ska redas ut. Jag kan ju säga att det var mycket lättare att ta sig ner hit än att ta sig upp igen. 

En annan aspekt i min oro är att jag har fått ett jobb utan intervju, utan rätt utbildning, utan att ha någonsin jobbat åt den chefen som det vederbör. Hon har alltså gått på hörsägen ifrån andra jag jobbat med under mina år som sjuksköterska i Bollnäs, och inte på mina meriter. Och jag har faktiskt förändrats en del sen jag kom till Stockholm, jag vet inte vad som förväntas av mig alls, kanske kommer jag göra henne riktigt besviken? Hur det än är måste jag sätta allt det där åt sidan nu och jobba häcken av mig för att hitta lösningar så jag kan bo i Bollnäs någon gång i april, wish me luck, jag lär behöva det..


Att dränka sina sorger kan vara de enda sä...

foto0342 (MMS)

Att dränka sina sorger kan vara de enda sättet att bli av med dom.. Sitter på Vapiano och har ätit en underbart god pasta och dricker ett glas rött i ett underbart sällskap av min Emm <3


Argue for your limitations, and sure enough they're yours

Seg uppdatering mellan jobbnätterna och helgbesöket av dom fina. Har helt enkelt haft för mycket att göra för att ägna en längre tanke åt bloggen. Den lilla nanosekund med dåligt bloggsamvete man får släpper på en gång när man istället är närvarande och njuter av det härliga sällskapet man befinner sig i.

Har faktiskt lite roliga saker på gång, det hände märkligt nog en del dom första dagarna efter jag sagt upp mig i måndags förra veckan. Ibland är livet bra märkligt och finurligt, man måste bara ta beslut och verkställa dom innan framtiden lyser i ens ansikte. Jag har lite alternativ och inget är klart om vad det blir, därför håller jag lite på allt det för att inte skrika ut för mycket som jag kan tendera att göra då jag blir så himlansen exalterad. Det är en ny och annorlunda erfarenhet för mig ;)

För var dag kan jag känna mig lite mer nervös, liter mer förväntansfull och lite mer stark än vad jag gjort på länge. Fick otroligt rolig feedback igår från en tjej som jag gick högstadiet med, hon skrev till mig på Facebook och kände sig inspirerad av mitt tilltag att bara säga upp mig utan att ha någon direkt plan eller nytt jobb. Är det inte en av dom bästa komplimangerna man kan få? Att inspirera andra. Känns fint och varmt i kroppen när man hjälpt någon, för har du räddat en människa så har du räddat en del av världen.  


RSS 2.0