Just livin my life..

När jag kollar på min träningsdagbok på jogg.se så ser förra veckan ut precis som jag vill ha det, en bra blandning och lite aktivitet av någon form nästan varenda dag. 23,7 kilometers löpning, 48 minuters cykling efter 2 olika styrekepass och prefrukost powerwalk 6 dagar av 7. Den här veckan har det bara blivit 1 pass med styrka, 5 kilometers löpning (efter styrkan) och 4 prefrukost powerwalks, och det kommer inte bli några fler på grund av resa. Veckans träning känns lite futtig.

Om ingen förstått så är träningen en stor del av mitt liv, precis som andra har intressen av olika slag så är träning min. Har haft en väldigt tung vecka, jobbet har tagit mycket tid och jag har haft så många ärenden att fixa. Min att göra lista har vart fram och baksida på ett A5, men med effektivitet och hjälpsamma människor som mottagit mina samtal så har jag lyckats bocka av alla punkter utom en. Och den kan jag inte fixa förrän jag fått diverse intyg som skulle komma om 7-14 dagar. Nu tänker jag åka till Lund över helgen och roa mig med gott samvete! Även om det inte har blivit så mycket träning som jag vill kommer livet ibland emellan och man får gilla läget. Det värsta jag vet är hysteriska stairmaster-människor som inte har något liv utanför så jag tänker fortsätta leva mitt liv.


Dagen började på bästa sätt, avvakning eft...

foto0461 (MMS)

Dagen började på bästa sätt, avvakning efter 5 jobbiga nätter på 6 dagar och min stora kärlek ipod återfinns! Men den slutade sämre, utebliven springtur på grund av halsont, en stor besvikelse på posten som skickat tillbaka ett paket jag väntat på länge av någon anledning?! Dom kunde inte leverera enligt dom själva. Så jag tröstar mig själv med några avsnitt SATC i sängen. Och lite godis.


Säg den kärlek som varar för evigt..

På avvaknngsdagar brukar jag inte göra någon större ansträgning rent träningsmässigt, men just i måndags så kände jag att de kliade lite i benen och laddade lite för att springa en sväng ändå. Tills jag ska ta upp min älskling ur väskan för att upptäcka att det inte var där, i ren panik började jag gå genom allt hemma samt att ringa till jobbet för att se om jag lämnat den där. Det uppdagades ganska snabbt, min älskling fanns i någon annans ägo, någon har tagit den ur min väska. Jag brukar inte vara ful i munnen mot andra, men jag hoppas att den personen som stulit den brinner i helvetet. Han/hon kan dessutom inte använda den i alla fall med tanke på att den var lösonrdsskyddad. Besvikelsen och tårarna som brännde gjorde att jag tappade lusten helt, ingen springtur. Nu får jag stå och avbetala på något jag inte ens kan använda, livet är inte rättvist ibland. Visst visst det är bara en pryl men jag hade längtat efter den där, unnat mig den fast jag egentligen inte har råd bara för att jag är så duktig och ska bli mer motiverad att springa (och inte röka!). Har inte råd att köpa en ny, bilen ska in på service och det är högre prio. Vaknade idag och hade ont i magen när jag tänkte på att jag aldrig mer får se den, men jag kan ju inte strunta i att träna för evigt så det fick allt bli ett arm/bröst pass på gymmet och en springtur längs Edsviken efter. Det kändes bra, men hade förmodligen känts ännu bättre med en ipod på armen..

En natt ledig och nu två jobbnätter till, livet går undan!


Sann kärlek börjar där det inte förväntas något tillbaka

Inte en dag för tidigt har Burt Bee äntligen lanserat sina underbara produkter i Sverige och ingen kan vara gladare än jag för det! Har beställt deras produkter från utlänska sidor i flera år då jag är fullkomligt kär i särskilt handkrämerna som återfuktar mina sönderdesincifierade händer. Nu kan jag beställa dom från Sverige, lycka! Och ännu bättre vore det ju om dom öppnade en fysisk butik men en steg i taget.. Småsaker i vardagen kan göra livet så himla mycket bättre och detta är en av dom!



Go bananas! Den här är min absoluta favorit, luktar massor med underbar banan



Världens bästa nagelbandscreme, ingen tantdoft heller, luktar lime!


It's gonna be a bumpy ride

Benen kändes som stockar ända från start idag, men jag har gått och sneglat på min kära ipod och det kliade i fingarna som bara den. Jag var bara tvungen att ta ut den på en provtur, och det är verkligen kärlek! Hade en totalt orelevant musikinställning att skaka och blanda låtarna, hur mycket musik kan man lyssna på då när man springer? Den har nu åkt bort kan jag meddela. Förutom en underbart ljud så har den ett eminent tidtagarur och  man kan ta fina bilder, ingen användning för telefonen på kommande turer det vill säga. Himlansen skönt! 5 väldigt varma kilometrar med tiden 26.12 snittet landade på 5.18. Har ätit en god och förtjänt middag så nu blir det blixten in i duschen och iväg för en natt på sjukhuset.


Min kärlek!




Sallad spetsad med linfröolja, grillad kycklingfilé och pestoyoughurt - också kärlek!



There´s a place downtown

Vaknade med ett riktigt tungt huvud, men idag är den sista dagen jag tänker stoppas av lite skallebang. Upp och förbereda inför en powerwalk före frukost, kaffet löste problemet väldigt fort och återigen blev jag påmind om att det svarta guldet är en dryck skänkt från gudar! 45 minuter promenad och en god frukost med en latte grande och jag mår som en prinsessa. 7 timmar kvar till jag går på mitt första nattskift av tre och dom timmarna ska bli väl använda ute i friska luften! 


Långfredagen brukar betyda angling och/eller en och otaliga stänkare för dom flesta, själv säger jag skål med min latte med extra skum och kanel på toppen och önskar alla en Glad Påsk!


I wish it would, would be that good

Vilken strålande dag jag haft, en riktigt bra avslutning på en sagolik semestervecka! I morgon är det tillbaka till verkligheten igen men med tanke på hur fint jag haft det så känns det helt okej. Efter gymmet blev det en välbehövlig date med fina Erika och söta Hugo som verkligen har blivit en stor kille nu! In vidare till söder till nästa date med A som blev en trevlig fika och en lång promenad genom ett stökigt Stockholm, fotbollshuliganer och pikébussar så långt ögat kunde nå, eller åtminstine i gamla stan. Slutet på promenaden och daten blev ett fabulöst inköp av en ipod touch som ska laddas med spotify premium inför kommande springturer, jag älskar min egen påskhare!! Nu kan jag spela angry birds och leka med dom andra barnen ;) Ska göra en riktigt superbra spotifylist med massa Rammstein och Disturbed och gasa på ute i spåret. Kvällen spenderades med min kära efterlängtade sambo och systerdotter över mexikansk mat innan de bar iväg hem. Upp med trötta fötter i soffan, och läsa om min fina ipod. Livet är toppen!




Fin fina Erika och Hugo söt-söt!


Kickstartar min sista semesterdag på gymme...

foto0453 (MMS)

Kickstartar min sista semesterdag på gymmet. Armar/bröst måste tränas innan påskstängningen! Resten av dagen ska njutas i goda vänners lag :-)


I remember when I told myself I couldn´t

Över en stunds filosoferande med dammsugaren på framfart beslutade jag att det fick bli löpning idag. (Med tanke på Anns kommentar i föregåede inlägg så jublar hon väl nu ;)) Kom på att jag hade ett par alldeles nya, fina och väldigt stötdämpande löparskor i garderoben som har väntat på att få komma ut sedan i januari. Inköpta enbart med tanke på att jag tyvärr får tillbringa mestadels av min löpning på asfalt som är bra för stabiliteten för en slirig fot men en mördare för knän. Min 5 kilometers runda blev till min längre 6,7 kilometers runda med en tid på 35,28 vilket gav en snittid på 5.18. Armhävningar blev det också, närmare bestämt 50 stycken. Bör nog nämna att jag faktiskt gjorde 30 armhävningar i måndags också efter löpturen med Caroline, inte för att jag ville men jag kunde inte vara sämre än henne. Det är inget jag brukar göra men det känns liksom rätt ändå med lite styrka efter lite kondition. En lång skön stretch och lite benvila i soffan framför Grey´s Anatomy innan en dusch och sen vidare till sängen med boken igen.




Är dom inte fina? Mina rosa (!) stötdämparskor ♥



En svettig och endorfinstinn Yanina ger tummen upp för ett bra sko köp


Cleaning out my closet

Har ägnat flera timmar den här dagen åt att göra det jag avskyr mest på jorden. Oo ja, fönsterputsning. Men nu är alla fönster rena och fina, åtminstone tills solen lyser på dom i morgon och man ser alla stiliga ränder. Putsa fönster är en vedervärdig syssla som jag helst aldrig gör och fort glömmer. Men jag är färdig, och det tänker jag fira med att städa resten av lägenheten så jag slipper tillbringa ännu en dag av min semester åt att leka hemmafru. På tal om hemmafru så håller jag dessutom som bäst på att förbereda kommande middagar/matlådor genom att grilla en hel plåt med kyckling. För att citera en god vän; vilket kap man är!

Lyssnar på talbok av Nora Roberts samtidigt som jag läser en bok av Ann Rosman, lite klurigt att hålla isär men utan den underbara uppfinningen talbok skulle jag vara allt annat än ett kap. Eller nej, det finns något som jag avskyr mer än föstertvätt och det är smuts och röra. Men frågan är hur jag bar mig åt under städningen innan min kära syster Rose-Marie introducerade mig i världen av berättarröster? Kommer inte ihåg och det känns idag helt otänkbart.

Filosoferar över och försöker komma fram till om kvällen ska spenderas på gymmet eller ute i löpspåret, återstår att se.. 

Some people have to fight

Det går knappt förklara hur skönt det är att vara ledig, himla tur att jag fick mina dagar, annars hade jag nog inte orkat ända fram till min kommande semester! Idag har jag gjort något jag skulle gjort för längesen men vägrat prioritera, nämligen vart till Åkersberga och visat upp hur mina dermal anchor´s ser ut för den som satte dit dom. Jag fick högsta betyg och åkte glatt vidare förbi jobbet för att gymma lite. Rygg/axlar för 45 minuter och lite cardio på cykel 30 minuter för att mjuka upp vaderna från igår när jag slog personligt rekord i distans. Överraskande att benen mår så bra som gör, planen var att vila dom resten av veckan för att slippa inflammation men som de känns nu kommer jag helt klart ta fler. Fast korta såklart. Hem äta middag och slänga sig i duschen, jag ska tillbringa resten av min kväll med fossingarna i ett fotbad och en bok i handen. Känns som jag lever lyxliv men är det semester så är det :)






Blodpudding är inte så nyttigt som jag förr trodde, men jag älskart och de går fort när man är hungrig efter gymmet och så får man i sig järn och det behöver jag. Fast jag skulle mer behöva epo. Men det är ju lite svårare så  bloodypudding it is! Med bacon. Och lingonsylt. Men de får man bara när man har tränat ;)


No pain no gain..

Vilken dag jag hade igår, fantastisk väder mysiga aktiviteter och underbart sällskap! Blev upphämtad av Caroline för att vara sällskap när hon skulle uträtta lite ärenden, däremellan hann vi med lite annat och det blev riktig kavlitetstid tillsammans! Precis som Ann är Carro lite av det hurtigare slaget som springer långt och ofta när hon får chansen, till skillnad från mig som nöjer mig med 5 km. När hon frågade om jag skulle följa med på milen så tvekade jag länge, minnena av dom otaliga ciggaretterna som rökts under helgen i sällskap av en syster samt den jobbiga löpturen på söndag kväll sa nej, den lille envisa djävulen i mig skrek ja! Smärta är fettförbränning. Innan jag åkte hemifrån kolydratladdade jag med gröt och packade mina kläder för att åtminstone försöka hänga med på den tur som var inplanerad på hennes måndag. Dock var vi lite för exalterade över andra saker när vi åkte runt Stockholm och fixade så klockan blev lite mycket, mina kolhydrater hade redan tjänat sitt syfte. Nervöst kastade jag i mig en banan och drack lite vatten, förkunnade tyst i mitt huvud att det aldrig skulle gå och sen drog vi iväg. Första chocken var att den lilla rundan var i terräng, en ordentligt kuperad sådan också. Andra chocken var att Caroline kom på att det faktiskt är minst 12 km runt, förmodligen lite till mitt i spåret någonstans. 

Lite svårt att bryta ihop mitt ute i nowhere och det är svårt att vara negativ i en så positiv människas sällskap, så jag pinnade på. Med handen på hjärtat så försökte jag stanna och gå en gång i en backe som bara var för mycket, helt plötsligt så ändrade söta C ton och halvskrek lite militäriskt "Nu rör du på dom där påkarna Yanina, de är 50 meter kvar, KOM IGEN NUUU" Det var bara att sätta fart i benen och röra på rumpan! För sjutton gubbar, jag sprang 12 km igår (förmodligen lite till) samtidigt som vi faktiskt konverserade hela tiden och jag överlevde! Nästa gång jag springer kommer mina 5 km kännas som en walk in the park (hoppas jag). Trots allt hade jag den härligast löpupplevelsen här i Stockholm hittils, tänk er sol på nedgång, värme, konstant fågelkvitter, god väns sällskap, en sjö och en natur som ger magisk känsla. Det är helt enkelt så man ska springa!








Galna bävrar har bestämt sig för att möblera om lite grann i skogen, har aldrig sett något liknande och jag trodde inte dom var kapabla till att fälla så mycket! Karies be gone! Turens enda stopp på 15 sekunder, fotodokumentation var de enda tänkbara. Tiden landade på 1 h och 20 minuter, inget jag hakar upp mig på i och för sig när jag kört min längsta tur någonsin..


Why do all good things come to an end?

Fy tusan vilken rolig helg jag haft! Fint väder, underbart sällskap av mina kära systrar ifrån Bollnäs och roliga aktiviteter summerar helgen kort och gott. Det kändes mycket och hårt i hjärtat när vi stod på perrongen för att säga hej då. Det sista jag behövde var att åka själv hem och mötas av tystnad istället för skratt. Begav mig direkt till stureplan för en middag med Emm och hennes man och som en extra bonus en fika i ett soligt och packat Kungsträdgården för att lindra lite av saknaden. Det hjälpte, och jag kunde gott köpa en latte och ta en skön och välbehövlig promenad från stan till gullmarsplan. Det blir ju lätt lite för mycket av livets goda när man har myshelger, så jag avslutade min mysiga helg men en mysig springtur i solnedgången på årstafältet. Utan klockor och utan press, bara musik i öronen, nya minnen i huvudet och förnöjsamhet i själen. Att vakna på en ledig måndag med solen i ögonen, en powerwalk före frukost i benen och en god frukost i magen och lite lösa planer för dagen är oförskämt bortskämt och jag tänker ta vara på varenda sekund idag!



I will run until my feet no longer run no more

Efter en skön rekreationshelg i hemstaden som innehöll lite av allt (utom löpning eller träning om inte några timmar på krogens dansgolv räknas förstås) så är det åter dags för nattpass, enbart två den här gången innan jag är ledig en hel vecka. Den veckan är både välbehövlig och efterlängtad minst sagt. Efter ett stort underskott av timmar på sömnkontot sov jag tyvärr alldeles för många timmar till tisdagen som resulterade i en huvudvärk som inte ens kaffe kunde bota. Skippade därför gymmet, hade ingen lust att kämpa med vikter när jag knappt kunde räkna till 10. Tog en löptur istället, och jag måste erkänna att löpning är den bästa terapin som finns. Mitt extremt dåliga humör för att inget ville fungera som de skulle samt min irriterande huvudvärk började redan efter 2 km försvinna sakta men säkert. Efter 5 km var jag botad och tanken på att åka till jobbet var genast mer lockande. Årets tredje löptur gav en tid på 26.13 vilket är 10 sekunder långsammare än sist men det är helt okej, jag begär inget mer av mig själv när jag inte är helt hundra :)




Klädd för en tur med löparskorna, bilden lika suddig som mitt huvud var..


I hang on, don't wanna miss my prime

Dom säger att tiden flyger iväg när man har roligt, men jag kan säga att den flyger iväg när man har en hel del att göra också. Och det behöver inte betyda att man har roligt. Vilket ös det är den här veckan, har haft mycket att göra och förbereda inför en helg i Bollnäs. I ärlighetens namn är jag inte särskilt sugen på att åka upp men min bil vill inte ha sina dubbdäck längre (eller vägverket vill inte att jag ska ha dom rättare sagt) och mina sommardäck befinner sig i ett litet garage i en liten by utanför den lilla staden och väntar. Förutom en middag med fina vänner på fredagkväll har jag för en gångs skull inte något annat planerat och spikat vilket känns alldeles förträffligt, nu har jag ju alla möjligheter att ta det lugnt och slappna av. Har gjort en fuling och tvättat funktionskläder på mitt jobb för att kunna ta en löptur på någon mysig skogsväg, kommer antagligen klämmas in någon gång under lördagen skulle jag tro. Det blir ultimat, för på så vis behöver jag inte ha dåligt samvete för att muskelgruppen ben inte hinner få sig en omgång på gymmet denna hysteriska vecka. Det är helt enkelt en win win situation! Fick för övrigt ett nyhetsbrev idag om att Nelly börjat med sportkläder, för mig som sällan har tid att gå på stan och trängas i butiker gillas det skarpt! Ska kolla in någon dag om dom har något som faller på läppen, skulle behöva lite linnen med funktionsmaterial inför sommaren, fåfäng som jag är tränar jag faktiskt bättre om jag känner mig snygg!


Tiden är det längsta avståndet mellan två punkter

När man ska uträtta ärenden som skulle kunna ta ca 2 timmar att fixa om man bodde i en annan stad, är det otroligt frustrerande att det ska ta en halv dag att ro allt i hamn. Men så är det när det tar sådan tid att ta sig från punkt A till punkt B med kommunala färdmedel. Trots att jag acklimatiserat mig mer än bra till storstadslivet så kommer jag faktiskt att vara irriterad över det här för evigt när jag vet att det kan bara säga svisch och pling. Men mellan väntan och mellan punkt B och punkt C så hoppade jag av tunnelbanan i Gamla Stan som är ett av mina topp 5 smultronställen i Stockholm. En av dom saker som gör att jag faktiskt kan tycka att det är värt att ägna en halv dag emellanåt även om jag vet att man skulle kunna ha det annorlunda. Hade relativt okej med tid innan jag skulle befinna mig på Kungsholmen så därför fick det bli en promenad dit istället, och eftersom det är den del av stan som jag hittar sämst på så passade jag på att vandra omkring lite (läs gå vilse) innan jag hittade fram till salongen jag skulle till. Att stadsvandra är det bästa sättet att lära sig hitta, gjorde det rätt ofta i början av min karriär som Stockholmare och på så vis hittade jag mina ställen som gjorde det lite enklare att trivas. Snart dags för en natt på jobbet, men först lite gym!




Trånga gränder och härlig kullersten vad finns det inte att älska i Gamla Stan?


Dont step to me if youre insecure

Ursäkta att jag tjatar om våren men... Idag kände man att våren verkligen har kommit till Stockholm på alla sätt och vis, förutom härligt solsken och riktig värme så märktes på alla härliga människor som satt på kajen vid riddarfjärden, som strosade genom gamla stan, som satt ute på medborgarplatsen och drack en öl, som såg högst nöjda och lyckliga ut. Men jag lovar, det är sista gången jag ska tjata om vår och vårtecken ;)

Efter att ha spenderat ännu en ledig dag med tvätt och städ, (vuxenlivets baksida) och uträttande av ärenden inne i stan så var det dags för dagens bästa; lööööpning :) 5 kilometrar på 26,03 vilket var hela två minutrar bättre än årets första löptur. Jag är nöjd med utvecklingen men har inga förhoppningar att göra en så mycket bättre tid på årets tredje löptur. Ska ta en välförtjänt dusch, ta på mig mysdress och krypa ner i soffan med favoriten bland tesorter och njuta av återstoden av dagen för i morgon är det dags för skift igen!



Nöjd och glad på endorfiner efter 5 härliga kilometrar


En regnig avvakningsdag som denna är man v...

foto0400 (MMS)

En regnig avvakningsdag som denna är man väl värd lite pasta och vin på vapiano!


Ingen vinter varar för evigt, ingen vår står över ett år

Har fått 3 klara våtecken under min nyss gjorda powerwalk.

1. Ljummen luft, trots att solen sken med sin frånvaro.
2. Blommor i vägkanterna, färgsprakande lila skönheter!
3. Doften av grillar som lagade lördagsmiddagar.

Say no more, våren är här på riktigt!



Lycka!


Även solen har sina fläckar

Mulet väder och regn måste vara det bästa vädret att sova i, jag sover så himla bra dom dagarna. Även om solsken är en av de mest effektivare c-vitamin injektioner man kan få så föredrar jag lite regn när jag jobbar nattskift, egoistiskt eller hur? Man får helt enkelt göra andra saker för att pigga up sig, jag har till exempel hunnit shoppa lite sommarkläder, tagit en powerwalk före intag av frukost men efter intag av en hink med kaffe med en spännande bok i öronen, ätit frukost och avverkat telefonsamtal sedan jag vaknade. Det piggar upp kan jag garantera er. Kastar in mig i en varm dusch och funderar på vad jag ska köpa med mig för gott till jobbet, jobbar nämligen första helgen sedan nyårshelgen med min vapendragare Elin och det är värt att fira!





 
Object - Chila Top
M Vit 199,95 kr 1 st 199,95 kr
 
Vila - Bowi Top
S Rosa 159,95 kr 1 st 159,95 kr
 
Vila - Nissi Top
S Svart 249,95 kr 1 st 249,95 kr
 
Vila - Liverpool Shorts
M Svart 349,95 kr 1 st 349,95 kr
 
 
 
  Varor 959,80 kr
  Klarna konto 0 kr
  Fraktkostnad 29 kr
 
  Summa 988,80 kr
 



Man ska fira att sommartiden har anlänt, hur gör man det bättre än att fylla garderoben men lite nya sommarlinnen? Shopping piggar upp, det är något viktigt livet lärt mig ;)
 
 

Fool me once...

Heads up! Idag är det första april och jag tänker icke bli lurad, vill bara påminna mina kära vänner över vilken dag det är också ;) Det är även fredag vilket innebär helg för dom flesta men för mig innebär det nattpass nr 2 och 3. Skräck för en del men mig passar det dock alldeles utmärkt, tycker sannerligen att det kan vara riktigt skönt att jobba helg för att få vara ledig mitt i veckan. På så vis hamnar man aldrig in i hamsterhjulet som är min vilda själs värsta mardröm. Ha en riktigt skön helg, det ska jag ha!

RSS 2.0