Längtan inom mig

Det blev en tur på Ikea igår, planen var att köpa nya utemöbler till balkongen. Men när jag kom dit så tog jag inte dom av någon anledning? Kan få sådana märkliga infall ibland så då gick jag och plockade på mig lite nya kaffeglas då ett par av mina gått sönder samt lite ljus. In and out på 20 minuter, helt otroligt men sant. Som en riktig vetaran på powerwalk hann jag ändå suga in massa intryck medan jag gick med bestämda snabba steg genom alla avdelningar och det slog mig att längtan efter ett hus att få inreda med färger och former tar över mig mer och mer. Något annat som tydligen har tagit över är längtan efter barn. Det upptäckte jag när jag satt och slog in presenterna till Annikas baby som jag hade med mig till Oslo. Det ömmade lite extra när jag satt och slog in dom sötaste skorna jag sett, ett par rosa babyconverse som väckte min moderskänslor till liv. Men det ska vara en riktig isdrottning för att inte smälta inför dessa raringar...




Sitter snart på en fot i grannlandet..


The wildest flower in the garden

Efter att ha tränat rygg och axlar med tunga set, cyklat 25 minuter efter för att få igång en kondition, ätit en middag som anstår min återhämtning, druckit en kaffe latte som efterrätt, läst ikapp bloggar som jag missat under en vecka (så nu vet jag att Erika vart i Bollnäs och haft det alldeles mysigt och jag har avundsjukt läst allt om Anns upplevelser i Portugal på springande fot. Och konstaterat att det gett henne lite färg på vaderna ;)) så känner jag mig otroligt sugen på att ta en springtur också. Men det är en dålig idé, efter en timmes powerwalk före frukost och gymbesöket så vill kroppen vila, återhämtningen i sig är minst lika viktig som träninsgpasset är. Så löpningen får vänta till eventuellt i morgon. För övrigt sprang jag mina första 5 kilometrar förra veckan då jag äntligen tycker att det är behaglig tempratur att ge sig ut i, tiden blev 28.08 vilket är en skandal men vem skyndar? Jag ska vara rädd om min kropp i år har jag lovat. Och det löftet tänker jag hålla. Så vad hittar man på återstoden av dagen? Jag har en idé...






Färgglatt kontra svartvitt. Tycker att det senare är mycket finare men måste färgchocka er lite med mitt superrosa linne ;)


Var dag är ett nytt liv

Sitter med mitt morgonkaffe och ska ta mig an en morgonpromenad alldeles strax. Avvakningsdag igår så jag är inte så fräsch men solen lyser och jag behöver frisk luft efter att ha spenderat hela eftermiddagen inne och skurandes igår. Städa är perfekt på en seg dag. Så får man vakna i ett rent hem, och känna doften av rosor och liljekonvaljer. Eller något. Tvättade håret igår och gick och la mig med det blött, kommer till en snabb insikt när jag kollade mig i spegeln i morse. Min brazilian blowout är helt borta nu får oj oj vad mitt hår blivit lockigt igen. Jag skulle gjort en ny om dom gjordes fortfarande, men dom har blivit förbjuden på grund av hälsoaspekter för dom som utför behandlingen. Jag dog och kom till hårhimlen och hamnade snabbt på jorden i min lockiga ostyriga verklighet igen. Knuten är min bästa vän när jag ger mig ut nu. Ytligt och i-lands problem när dom är som bäst! Tröstar mig genom att ta rundan förbi ICA för jag och Emm vill ha lyxfrukost och det är vi definitivt värda även om det bara är onsdag!





Sitter med min lilla packning i terminal 5...

foto0388 (MMS)

Sitter med min lilla packning i terminal 5 på Arlanda. Nej jag ska inte till solen men min solstråle Annika i Oslo :-) En skön helg med massor av kvalitetstid väntar, precis vad denna fröken behöver. Hasta luego amigos!


Överväg med omsorg, men agera beslutsamt

Har äntligen efter många års grubblande och sökande efter vilken specialistkompetens som passar mig bäst, tagit ett aktivt val och verkligen anmält mig till högskoleutbildningar. Kursstart i höst och det känns underbart, och nervöst. Tänk om jag inte kommer in? Men den dagen den sorgen!
 

Din anmälan --> Höstterminen 2011

Nedan visas de utbildningar du sökt.
MDH-42908
  • Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård
  • 60hp, Dagtid , Helfart (100%)
  • Normal undervisning
  • Utbildningsprogram
  • Mälardalens högskola , Gävle
  • HT 2011
2
KI-51002
  • Specialistsjuksköterskeprogrammet - anestesisjukvård
  • 60hp, Dagtid , Helfart (100%)
  • Distans
  • Utbildningsprogram
  • Karolinska institutet , Huddinge
  • HT 2011
3
LU-27620
  • Specialistsjuksköterskeprogrammet, Anestesisjukvård
  • 60hp, Dagtid , Helfart (100%)
  • Normal undervisning
  • Utbildningsprogram
  • Lunds universitet , Lund
  • HT 2011
Anmälan skapad:
2011-03-24


Här är beviset kopierat från studera.nu. Narkossköterska it is.Förhoppningsvis.


Laddad inför sista natten på jobbet för de...

foto0385 (MMS)

Laddad inför sista natten på jobbet för den här veckan efter ett hårt gympass. Är dags att ta i med hårdhandskarna! Passade på att läsa reportaget med Brani i nyaste numret av Body medan jag cyklade, så häftigt att se någon man känner i en tidning så och bilderna var jättesnygga. Respekt för killen som lyckats och förtjänar det!


Wake me up inside

Befinner mig i en katastrof som jag hoppas kommer att vända till något bra i slutändan. För två månader sen var jag världens lyckligaste, men i ett ögonblick bara togs allt ifrån mig och nu står jag här. Inte för att jag inte vill kämpa, tro mig jag har inte gjort något annat, jag har vart stark och modig hela mitt liv det är de enda folk säger till mig jämt men nu har jag liksom fått nog. Och jag har slut på idéer. Det enda jag kan göra idag är måla mig ett ansikte, dra på mig en trasa och följa med min fina på East och käka middag. Har vart hemma sjuk och ämlig från jobbet i tre dagar, så det känns som jag skolkar men alla behöver middag eller hur? Jag försvarar mig med att det är en sak att sitta och hänga över ett bord och det är en annan att hänga över patienter med nedsatt immunförsvar, och dessutom behöver jag verkligen luft. Lägenheten känns som ett fängelse, och väggarna bara krymper..


Verae amicitiae sempiternae sunt

Min date med den underbara, vackra och väldigt gravida Annika igår var precis som det inte flutit någon tid emellan oss alls. Precis som det alltid brukar det vara när vi ses. Lustigt ändå, man träffas inte på 3 månader upptill ett halvår men ändå är det som man sågs i helgen. Sann vänskap när den är som bäst. Gårdagen bestod av en lång fika, en middag på kungshallen och att jag kraschade en mysig biokväll för the parents to be. Bra film, bra sällskap och bra dag. 

Har ni någonsin funderat på varför vissa saker händer? Slump, tillfällighet eller helt enkelt som om det var menat att hända? Som om det ingick ingång storslagen plan där du är en marionett i hela spelet? Då ska du gå och se The adjustment bureau på en bio nära dig..

As it passed me flying by..

From childhood's hour I have not been
As others were; I have not seen
As others saw; I could not bring
My passions from a common spring.
From the same source I have not taken
My sorrow; I could not awaken
My heart to joy at the same tone;
And all I loved, I loved alone.
Then- in my childhood, in the dawn
Of a most stormy life- was drawn
From every depth of good and ill
The mystery which binds me still:
From the torrent, or the fountain,
From the red cliff of the mountain,
From the sun that round me rolled
In its autumn tint of gold,
From the lightning in the sky
As it passed me flying by,
From the thunder and the storm,
And the cloud that took the form
(When the rest of Heaven was blue)
Of a demon in my view.

-Edgar Allan Poe

Because the life is not depressing

Tjejerna skulle på afterwork på Riche, själv fick jag köra prework och snegla avundsjukt på deras vin med mitt mineralvatten i handen. Men jag fick njuta av en otroligt god hummersoppa med västerbottenskrokett innan jag slängde mig på tunnelbanan till jobbet och det är jag helt klart nöjd med ändå, jag älskar ju mitt jobb och i helgen spenderas den tillsammans med två av mina favoritkollegor!


Pain is inevitable suffering is optional

Det finns smärta och det finns träningsvärk. Idag har jag både och, jag var vansinnigt modig igår när jag kastade på ytterligare 10 kg på mina 45 kg i smithmaskinen när jag gjorde ett snabbt byte från utfall till benböj. Benen är det jag tappat mest muskler på under min 3 månader långa frånvaro ifrån allt vad träning och motion hetat. Tur att man har ett muskelminne, och synd att jag är så ivrig att minnas mina forna muskler. Det gör verkligen ont när jag går i trappor, och efter en tvättdag springades upp och ner för trapporna känns min rumpa och mina ben muy upprörda. Say no more, det blir vilodag idag. Laddar inför ett nattmöte innan jobbet, och sen 3 långa nattpass till. Hur mycket man än tycker om sitt jobb så är det mer än tråkigt att göra två helger på rad, men efter kommer jag få skörda frukt. Världens finaste Annika med entourage (bebismage och man) kommer till Stockholm i några dagar, finns det bättre payoff?




Bild från i somras på två av mina fina ♥


Come on and follow me to my wildest fantasy

Efter en dag som påfrestat nog på tålamodet och ett riktigt svettigt pass på gymmet (körde för övrigt ett igår kväll också) så tycker jag att det är det enda rätta just ikväll att krypa ner i sängen med Bingo Rimérs självbiografi. Ja jag kan hålla med om att bokvalet är lite märkligt, men igår när jag började bläddra lite förstrött i den så fastnade jag totalt, läste nästan ut den i ett sträck och har längat hela dagen till att få ta vid där jag slutade. En av mina vänner brukar klaga lite (på ett vänskapligt sätt dock) på att jag är väldigt naiv och godtrogen, och nu förstår jag sannerligen vad han menar. Mina hjärnceller kraschade direkt när jag läste första kapitlet, det enda jag tänkte var att det kunde naturligtvis inte stämma, det kan ju faktiskt inte gå till såhär, och vad då gör folk verkligen sånna här sjuka saker? Men när chocken lagt sig lite så förstår jag, folk gör verkligen det. Och nu har allt dom gjort printats ner i en bok av Bingo och underhåller mig. Sjukt men sant; En flickfotografs bekännelser..







Jag gillar att Bingo gett den personligen till Emma också, med ett eget litet meddelande. Kan vara bokens bästa haha ;)


Got to open my eyes to everything

För alla människor (förutom dom som inte tål solen) så finns det få saker som överglänser en härlig vårdag med värmande sol. Hoppet och energin har återigen belägrat mitt sinne. Hade det inte vart för nattpassen som verkligen förstör min person så hade jag gjort något riktigt kul idag. Men hjärnkapaciteten lyser med sin frånvaro som den alltid gör när man vart vaken hela nätterna, för dom som inte vet hur det är att nattjobba så kan ni tänka er känslan att vara bakis flera dagar i veckan. Mitt annars pigga huvud med massa idéer och ambition byts ut mot en stor badboll med massa luft i. Jag vill egentligen inte gnälla så mycket över det, jag har nu bara 7 veckor kvar på mitt jobb, 2 av dom med blandade skift och 5 av dom med rena nätter. Ju närmare jag kommer slutet av en era desto jobbigare blir det. Jag kommer inte längre vara en kirurgsyster, och jag kommer inte längre vara ett inslag på plan 6 vid Danderyds sjukhus. Med sorg i hjärtat men med mål och ambition i själen kan jag ändå sikta mot nästa fas i livet. Tills dess så har jag ändå anammat livsfilosofin att leva för dagen och göra precis det jag känner för så jag hinner njuta ordentligt av den sista tiden både på jobbet och i Stockholm. Och det är precis vad jag ska ut och göra idag, även ett lufthuvud kan konsten att trivas!


We will still be friends forever

Helgerna över våren börjar bli väldigt fullbokade, men det gör att man bara har så mycket fint att se framemot och det behövs inför allt jag har att stå i inför flytt och allt. För att orka så måste man leva och det gör jag bäst när jag får spendera min tid i dom bästa av sällskap. Så nu har jag bokat flygbiljetter x 2. Vad sägs om en helg i Oslo med min underbara vän Annika i slutet av mars? Eller en valborg i mysiga Lund tillsammans med min fina vän Caroline? Jag säger att det kommer att bli fenomenalt! Jag är verkligen en miljonär när det kommer till vänner ♥


Seek goodness everywhere and you will find it

När människor gör bra saker för andra blir jag varm i hjärtat, mänskligheten växer flera meter i mina ögon på några sekunder. Jag vet att det finns många goda människor som är villiga att dela med sig till mindre priviligerade eller till någon som har det jobbigt. Dom flesta gör något på olika sätt utan att ens tänka på det, skänker pengar till behövande eller helt enkelt lyssnar på en vän som behöver prata. Att göra som Malin, och åka till Afrika för att volontärarbeta på en skola i ett av dom fattigaste områdena är stort och fantastiskt. Att dessutom starta en grupp på facebook för att dra in pengar till livsnödvändigheter som kläder, skor och skolmaterial är ännu större. Alla pengar går oavkortat till barnen och deras familjer och jag har naturligtvis skänkt en summa pengar (jo jag har faktiskt pengar kvar sedan min marathonshopping) till ett fantastiskt ändamål. Underbart att äntligen kunna skänka pengar där man vet att vartenda litet öre går dit det bör, om du också vill göra skilland så gå och läs och sätt in på hennes konto. Många bäckar små...



Att köpa klokt nuförtiden är inte en fråga om förnuft, det är en fråga om fötter

Det är mycket som inte blir som man tänkt sig. Som till exempel idag, Emma hade tråkigt och ville hitta på något. Jag föreslog att vi skulle ta en tur in till stan då jag behövde köpa nya leggings på Gina då mina nuvarnade har ett större oklädsamt hål på ett mycket olämpligt ställe. Nya leggings och en tur till vår mesta Libanesiska restaurang, ett besök på gymmet och sen direkt till mitt första av tre nattpass, en bra fredag tänkte jag snabbt. Istället blev det lite uppgviglingsstämning när vi kom till Gina, ett par leggings blev till fler saker och slutnotan slutade på en del. Vidare, och vidare och ja, vidare till favorit affärerna. En middag och en takeaway latte vidare till nästa affär, och mitt bidrag till välfärden den här gången gav mig ångest när jag skyndade mig att logga in på internetbanken på jobbet. Drygt 3000 kronor senare och en om möjligt mer sprängfylld garderob, får jag ändå konstatera att pengar kan köpa lycka med tanke på hur otroligt pigg och glad jag var när jag kom till jobbet. Den som sa tvärtom måste ha vart en fattig stackare ;) Och gymmet då? Njaa räckte det inte med att jag sprang marathon mellan butikerna och lekte ninja med kontokortet? Jag har ingen karaktär, ingen disciplin och definitivt inget vett, min stackars mami skulle gråta om hon visste detta men jag är faktiskt just nu lyckligast i landet och det kan behövas med tanke på att jag kommer att jobba två helger på rad..

You lift me up

Efter ett väldigt sent klipp av mitt hår och lite ompyssling av Emm så blev det mer en powernap än sömn inför mitt dagpass. När jag var som tröttast och hängde över tangentbordet loggar jag ut på facebook på lunchen, hittar då något helt underbart roligt i min logg som Emma lagt upp. Fick mig ett gott skratt, och lite mer energi! Skönt att ha fina och roliga människor omkring sig som lyfter en när man kroknar, och sånna människor har jag en hel här av! Lägger upp klippet här och hoppas att det förgyller någon annans dag :)




Kom alltid ihåg att du är helt unik, precis som alla andra

Skönt med en extra ledig dag efter en intensiv helg. Skulle egentligen har vart riktigt nyttig och tränat ordentligt idag, har dock suttit och sökt lite för många bra ursäkter för att inte träna så jag hoppar över det idag, mår inte helt hundra då kroppen är lite ur balans och känner att jag inte har så mycket att ge. Skip it och göra andra saker istället. Som att nyss haft besök av fina Erika, nu tvätta och senare bli klippt av min sambo. Prima ledighet!



Fick denna info i postlådan igår, funderar på att försöka träna inför detta igen och hoppas på att mina vitala kroppsdelar håller den här gången. Enligt mina egna läkare to be så borde ligamenten i foten nu vara så pass stabila så det ska gå bra. Det tar nämligen ca 3 år för dom att vara riktigt tillbaka och när man dessutom brutit foten lite så blir det ju lite extra instabilt. Hoppas att temperaturen håller sig runt 0 nu så jag kan börja springa och se hur det känns..


RSS 2.0