I see trees of green

I sedvanlig ordning så tänkte jag avhandla ett besök på gymmet innan jobbet men när jag kommer dit så hade dom pottsorkarna stängt gymmet kl 19. Och jag hade proppat i mig alldeles för mycket kolisar för att kunna ösa med cardio efter. Hoppade över min morgonpromenad då regnet hängde svartare än svartast och åskan kom och gick när jag klev upp. Så jag kan säga att mitt missnöje var på topp, men gilla läget har vart mitt mantra väldigt länge så det blev en promenad ute vid edsviken istället för att förbruka en del av mitt intag. Rekreationsnivån var hög och jag blev slagen över hur vackert och underbart grönt det är nu, är det vintrarna som får en att uppskatta den här årstiden så högt kanske?









Your voice is like music to my ears

Tiden flyger när man har roligt, eller??! Tiden flyger när man har tusen järn i elden i alla fall. Mastodont effektivitet idag innan det var dags att kliva på första av tre nattpassen. Mindre trevligt att vara ute och springa mellan saker när en 3 minuters hagelstorm kastar sig över en lika rovdjursaktigt som en hungrig tiger. Mer trevligt att jag hann det jag skulle och ändå få till ett halvskapligt gympass innan jobbstart. Det måste bero på att jag är på så himla bra humör nu för tiden ;) Jag skrev tidigare om en fantastisk liten app till ipod/iphone som heter sleepcycle, denna har nu provats i 2 veckor i mitt hem. Utvärderingen hittils är makalös, fabulös och alldeles alldeles underbar. Den som gjort den här appen borde absolut få Nobels fredspris, för tänk vilka glada kärvänliga människor världen blir full av bara dom är utsövda och pigga! Visserligen sover jag fortfarande rätt skräpigt, men att bli väckt när jag är som lättast att väcka, av en lågt alarm är inte bara behagligt utan även en mycket bättre start på dagen än ett alarm på min samsung på högsta möjliga volym om och om igen då mitt undermedveta försöker kravla sig upp i en ytterst skön djupsömn.

Så här fungerar det
: Säg att du vill kliva upp senast kl 08, då ställer du appens alarm på en intervall av 30 minuter. Alltså 07.30-08.00, och detta teknologiska underverk känner av när du är som mest lätt att väcka och spelar då en truddelutt på låg volym varav du vaknar och känner dig oslagbar. Löp och köp!! Eller ladda ner för tusan, 7 ynka riksdaler och den är din. Varsågod, en episk start på dagen önskar jag eder alla..




Ännu roligare med sleepcycle är att man kan se diagram på hur man sovit under natten (eller dagen), idiotsäkert för killar som vill ha siffror, statistik och massa annat som visar vad tekniska dom är. Inklusive mig då..


Spread your wings and prepare to fly

Det kan bli himlansen dyrt att vara hemma och ta det lugnt en helg, men jag ser verkligen framemot paketet jag beställt från gymgrossisten bland annat innehållandes en pulsklocka för att ta min konditionsträning till en helt ny nivå! Kan ingenting om pulsträning då jag alltid vart en styrkettränings tjej och enbart det tills förra året, ska dock anta utmaningen och sätta mig och googla så småning om. Dagen till ära så har jag rensat ur en del, jag har ju inte fått något klartecken till flytt men hoppet dör aldrig och därför handlar jag som om det vore en flytt på gång. Veckan är mer än fullspäckad men då min häl som jag tror var inflammerad känns helt okej igen planeras det en bilfärd ut till den sjö jag slog personligt distansrekord för en tur. Jag bryter oftast mina planer men den här håller jag tummarna för! För övrigt räknar jag ner till att få träffa nära och kära i Bollnäs, var väldigt längesen jag hann umgås med alla och har hela 5 dagar på mig att ta igen förlorad tid. Bara tanken ger mig fjärilar i magen av längtan..

Rekreationshelgen nummer ett

Efter två 50 timmarsveckor var jag värd en helg i stillhet och total lugn. Har ju klivit ur ljudbokens värld (utom vid städning då är den ett måste!) och börjat läsa för egen maskin och det går undan kan jag säga. Men det är underbart att äntligen ha funnit läslusten igen, den kan ju komma till hands när jag ska stoppa näsan i anestesinsjuksköterskans djungel i höst. Promenader har jag avverkat också såklart, vädret är ju sagolikt och man får ju fatiskt skämmas lite om man inte tar sig ut. Det värsta är ju rastlösheten, det kryper till slut i benen när man tagit det lite för lungt. Har umgåtts en hel del av tiden med min kära syster, och det är inte till vardags vi hinner med kvalitetstid så det var dags på alla sätt och vis!

Läste ut en fantastiskt spännande kriminalthriller någon gång efter midnattsom jag kan rekommendera. Den heter "En sista bön" och är skriven av Richard Montanari, jag kommer skaffa fler böcker av honom och hoppas på att dom är lika bra. Men note till mig själv: sluta läs om makabra mord och otäcka sociopater innan sovdags, det kan bli en gnutta svårt att sova med otäcka drömmar.. 



Såg en underbart liten söt ekorre på promenad igår, såg dock en kisse sitta i ett buskage och lura. Med gråten i halsen fortsatte jag dock att gå då naturen har sin gång, hoppas att den lille sötnosen vann denna gång


Inget storslaget i världen har åstadkommits utan passion

Alla människor fyller en funktion i samhället, ingen är bättre än någon annan bara för att man har högre utbildning och tjänar mer på sitt yrke. Likaväl som alla inte har förutsättningar att vara elitidrottare så har inte alla förutsättningar att bli läkare heller. Jag har egentligen haft förutsättningen att bli läkare, men jag valde något helt annat, jag valde ett mindre prestigefyllt arbete, men ett arbete som jag trivs med och ett arbete som jag vet att jag gör bra. Somliga tycker att jag kastade bort min hjärna, att det är slöseri att jag ska vara sjukskösterka men jag valde det jag ville göra. Är det inte de det handlar om? Att trivas i livet? Det är jättesvårt att veta vad man vill göra i livet, men kommer man på vad man är bra på så har man ett bra underlag till vad man ska göra. Jag träffade häromdagen en patient vars syskon hade fina examen från högskolor, själv skulle han bli elektriker då han hade svårt för att sitta still och läsa. När han fick något i händerna blev han helt harmonisk, han berättade om el så passionerat så man blev fängslad. Inte av själva elen såklart, utan fängslad av hans passion. Jag njuter av att lyssna på folk som har en entusiasm, lycka och passion. Blir alldeles pirrig och varm inombord och blir ännu en gång påmind över att jag är precis där jag vill vara. En fin examen spelar mig ingen roll, min passion betyder allt!


Vi måste bli förändringen vi vill ha

Varför bryta en härlig trend med obefintlig sömn när man kan forsätta leva i ingensömnsland istället för den verkliga världen? Nej jag har inte förstått idén med det och har glatt gillat läget, laddar med frukost i form av underbara kolhydrater och kokta ägg efter en powerwalk och innan ett gympass. Den här veckan är lite speciell och kvällens styrka blir veckans sista besök på gymmet för sen blir det några dagars gymvila för min kropp.

Sömnen i morgon blir också obefintlig, jag ska nämligen iväg tidigt på en liten angelägenhet som kan förändra resten av mitt liv. Hurvida det kommer att bli så får jag veta mer om i augusti, så än så länge är det väldigt nervöst. Jag behöver detta så jag håller alla tummar och tår jag kan och försöker vara modig tills resultatet blir avslöjat. Snart gym, inom kort dusch och därefter sista jobbnatten för veckan, ren och skär lycka för min del!





This is hardcore and I'm indestructible

Jag hade nog min sämsta upplevelse avvakningsmässigt i måndags. Dålig sömn under hela helgen, 5 timmars ständigt avbruten sömn på avvakningsdagen i kombination med röda vågen fick mig på ett rysligt humör. Förutom att livsledan bet mig i rumpan hela dagen så fick jag x antal blodtrycksfall som gav en horribel yrsel och ett vagt konstant illamående. En höjdar dag med andra ord. Släpade mig surmulet ut i alla fall och strosade runt i 85 minuter för den friska luftens skull. Sen blev det täcke, kudde och soffhäng resten av kvällen, tills jag lyckades somna efter kl 02. Vilket naturligtvis inte gjorde någonting eftersom jag behövde sova lite längre på dagen inför veckans sista nätter på sjukhuset. Mitt zombie liknande tillstånd gjorde att det inte direkt kändes överväldigande att få privilegiet att jobba igen, men pengarna behöver rulla in så "gilla läget" fick bli mantrat för dagen.

Lyckades dessutom handla, ta en pw, gymma och köra lite snabb cardio så liten klapp på axel har jag gett mig själv i form av jordgubbar, yum! 6 timmar kvar på detta pass, och sedan en natt till och jag är i mål. Tack god gud säger jag..


Vet du inte vart du ska är ingen väg den rätta

Uppdaterade och kollade av min träningsdagbok för gågna veckan på jogg.se, 19,2 km löpning alla styrkepass (3st) och powerwalk 6 dagar. Känns helt okej, men det hanns ju mest med på grund av att jag var ledig tisdag-fredag och det är man ju inte i normala fall. Jag tror att jag har löst ett av mina i-lansproblem. Till skillnad från Ann så kan jag aldrig springa före frukost utan behöver lite kolhydrater i mig för att inte slokna efter 3 km. Har provat mig fram och tror jag hittat en lösning måltidsmässigt för att kunna ta springturer mellan nattpassen, provades första gången i fredags med bra resultat och skulle ha provats söndag kväll innan mitt tredje och sista pass. Men min kropp ville annorlunda. Vaknar med en svullen och smärtande hälsena på höger fot. Nu undrar jag varför, kan löpning orsaka det? Och om så är fallet vad har jag då gjort för fel? Jag har ingen aning men hoppas att det försvinner fort som bara den. Måndagmorgon avvakning, hoppas på en piggelin eftermiddag trots hutlöst lite sömn denna helg. 6 veckor kvar till semester, jippie!


Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp

I ärlighetens namn så känns inte idag som en bra dag att köra löpning på, benen är lite stumma efter gårdagens benpass och huvudet är lite tungt efter två nätter med bedrövlig sömn. Enligt min fabulösa sömnapp så vaknar jag varannan timme, och jag funderar på varför jag ofta är trött och känner mig outsövd? Jag har mitt svar, behöver dock en lösning också. Mina instinkter säger mig att nattjobbet måste väck på riktigt, och det kan  jag ju se framemot i augusti.

Hur som haver så var jag tvungen springa, för sen ska jag ju jobba hela helgen. 7 kilometer var lagomt eftersom jag sprungit så himla lite dom två senaste veckorna. Efter 5 km ville benen dock ge upp och dö, kändes som att springa med två osmidiga otrevliga stockar, precis när jag var redo att ge upp så poppade världens bästa röst upp i huvudet. Ann upplyste mig i tisdags att man har ca 30 % mer kapacitet än vad man tror, 1,5 km till då på mina redan sprugna 5 km räknade jag snabbt ut och fortsatte i lite långsammare takt. Efter det var det bara en halv kilometer kvar, så vad gör man då? Jag har ingen aning om vad ni andra gör, men själv bytte jag låt till "Feuer frei" med Rammstein, ökade takten som bara den och låtsades att jag hade smidiga gasellben och vips så stod jag utanför porten. 7 km på 38,20 ger en snittid på 5.29 per km, samt 50 riktiga mjölksyre armhävningar och dagens träning är klar. Lite välbehövlig stretch, vatten och hallon/keso blandning så blir det nu en dusch för att träffa tjejerna inne på Vapiano i Gamla stan. I vanlig ordning aw för dom och pellegrino för mig eftersom vi alltid lyckas pricka in mina jobbhelger. Och i vanlig ordning gör det mig egentligen ingenting, jag kommer ändå känna mig bakis när jag vaknar i morgon ;)




Grundlig stretch så jag kan gå resten av helgen, byxorna jag har på mig kan jag rekommendera så himla varmt. Dom kommer ifrån Röhnisch, har en dragkedja längst ner bak så man slipper ha dom tight mot vaderna om man inte vill och sitter som en smäck under hela löprundan. Ska köpa ett par likadana med långa ben också när det beger sig för de är dom bästa byxorna jag provat for real. För övrigt så är mitt huvud fyllt av endorfiner istället för tröttmössa. Löpning är bättre bot än något annat...


Don't underestimate the things that I will do

Det blev inget Sigtuna igår, vi bestämde oss för att ta det lungt med Elin och hennes höggravida mage, köpa hem lite lunch och skvallra lite på balkongen istället. Sigtuna får vänta på oss några veckor tills vi kan åka dit utan tidspress. Har ni aldrig vart i Sigtuna kan jag rekommendera er att åka dit, det är en riktig idyll och underbart vackert. Man kan sedan ta båt därifrån, sätta sig på däck med en kall öl (eller cider) och lyssna på guidens historiska vandring om Sigtuna, Stockholm och medeltiden då det finns en hel del historiska märken i området. Båten släpper sedan av sina passagerare vid slottet ungefär. 

Hamnade lite ur spår nu men jag gillar verkligen Sigtuna ;) Fick lite tid över igår så jag passade på att åka till Åkersberga och byta smycken på mina dermal anchor´s. Det slutade med att jag fick skära upp den ena som läkt snett för att jag har obemärkt fastnat i den och dragit den lite. Tur att killen är en stjärna på det han gör, man är ju inte så kaxig när någon håller på opererar med olika verktyg utan bedövning. Eller så är man gjord av sten som utsätter sig för det. 

Lite ytterligare skitsnack med P på Rice,  till gymmet för veckans sista pass och sedan en kvällpromenad med Emm och min ultra sociala vecka börjar lida mot sitt slut. Har ett sista socialt uppdrag ikväll innan jobbet bara, efter det kan jag nöjt konstatera att jag vårdat mina kontakter lite som sig bör denna vecka.



I natt blir det första natten av tre, ledig en och jobba två. Mardrömsskift med andra ord, lite plåster på såren; mina nya armband beställda i veckan låg i min brevlåda när jag klev upp idag. Man kan aldrig få för mycket av assocearer ;)


Let´s enjoy life!

Ytterligare en ypperligt bra dag! Trots en massiv tvättning av kläder så har dagen vart perfekt, mellan maskinerna spenderade jag och Emm tid i parken på en filt frossandes jordgubbar och vindruvor med solen lysandes på våra vita ben. Nyansen på dom är nu ett snäpp mörkare än kritvit. Lite gym och intervaller på kvällen och dagen har vart fulländad. I morgon har jag lite lösa planer med min eminenta kollega Elin, blir det bra väder kommer halva dagen spenderas i gemytliga Sigtuna, på kvällen blir det middag med en annan gammal killkompis inne i stan. Har jag sagt att life is good?




Det krävdes några sekunders övertalning men till slut fick jag sällskap på min powerwalk i morse av Emm, bra kämpat bebi!



Vätskepaus för hurtbullarna, kan säga att det behövdes, hace calor amigas!


I wanna make you sweat

Gårdagen kan bara sammanfattas med ett ord; lyx! Att få träffa en underbar vän, inleda med att springa i butiker (även om det inte var jag som skulle handla), bli bjuden på lunch och sedan ligga på en filt i stadsparken och förtära en GI-tallrik, snacka skit, äta jordgubbar och sola bleka ben för att sedan gå till nästa park, dricka kaffe, äta en glass, snacka ännu mer skit och konstatera att benen fortfarande är lika bleka. Härligt, bortskämt och välbehövligt med en time-out och en dag ifrån Stockholm i en god väns lag. Tack Ann, du är verkligen en vitamin-kick min sköna! 

Väl hemma igen blev det en promenix till slussen, lite middag och en väldigt sen men ack så varm springtur, dryga 5 kilometrarna på 28.13. Skandaltid jag vet. Har dock bestämt mig att bli som Ann och mysjogga istället för att gå ut för att ösa, löpnngen blir då inte förknippad med känsla av att hjärtstilleståndet är nära inpå. Otroligt förresten, gav mig ut vid 21.30 i en t-shirt och trekvartsbyxor men ser i princip ut som jag klivit ur duschen när jag kommer hem. Bara det att jag var blöt av svett och inte vatten, men smärta är fettförbränning mina vänner!

Har för övrigt provat en sömnapp på min ipod som jag tror kommer hamna i kategorin "livsnödvändigheter", utvärdering kommer. Just nu laddar jag med kaffekopp (glas) nr 2 inför en powerwalk ff, och om folk har klätt sig rätt ute nu så är det shorts och linne som gäller, kl 09.30. Är inte livet fantastiskt?





En tumme upp för morgonkoffein och fint väder




Två tummar upp för en underbar dag i Eskilstuna!


Det är ingen konst att vara lycklig när allt är bra

Trodde aldrig jag skulle komma upp i vettig tid idag efter förra veckans absurda trötthet, men tack vare att solen lyste rakt in i ögonen när jag slog upp mina blå så fungerade det alldeles utmärkt. Vågar också påstå att jag har vart osedvanligt pigg trots avvakning, så jag har fixat ett ärende, tagit en promenix och vart på gymmet. Se där. Nu blir det då sängen, upp tidigt för att hinna uträtta ytterligare ett ärende innan jag hoppar på tåget som tar mig till Eskilstuna. Och enligt Ann kommer det bli en fin dag även i morgon. Bra liv med andra ord.


Är på väg upp och vill aldrig mer ner

Äntligen har vår-sommaren kommit tillbaka! Efter en god dags sömn, en timmes svettig pw före frukost, strålande sol i ansiktet och jag är en bättre version av mig själv. Tredje och sista natten på jobbet nu, är ledig till fredag kväll kl 21 vilket är otroligt välkommet. Lite förkyld, en aning ont i halsen och fysisk trötthet ska vändas till pigg och sprudlande har jag bestämt. Framför allt ska tisdagen spenderas i Eskilstuna med Ann - den charmerade tjejen med massor av spring i benen, kan inte bli något annat än jättekul! Så när vissa andra sitter hemma med riktig söndagsångest niger jag och tackar för att en ny vecka är på insprång, jiihoo!

Den här utsikten har jag saknat. Årets för...

foto0474 (MMS)

Den här utsikten har jag saknat. Årets första promenad i Djursholm efter gymmet/före jobbet. Har lärt mig två viktiga saker den här veckan när det gäller ilska och frustration; styrketräna aldrig ben eller shoppa när du är arg och ledsen. Nu gör inte bara mina ben förbaskat ont utan även min plånbok. Men hey, så länge de håller en tjej lycklig..


Living in a house of cards

Vaknade i morse med spränghuvudvärk (som inte ens hinkar med kaffe har kunnat fixa) och en fundering på hur jag skulle ta mig ur sängen. Och det inte på grund av dimman i knoppen utan värken i benen. Benböj, utfall, sittande lårcurl för fram- och baksida gjorda i ett argsint och frustrerat humör är ingen bra idé om man vill göra saker på sina lediga dagar. Jag kan helt ärligt inte gå, så någon promenad har inte vart att tänka på idag. Har fått roa mig med städning i en fart av ultrarapid istället, till och med det har vart mödosamt. Trotsar musklerna och tänker åka till gymmet ändå, det är ju inget fel på armarna även om jag funderar på hur lång tid det kommer att ta att gå ner för trapporna. Och exakt hur ont det kommer att göra. Jag älskar överraskningar..

Some days I feel broke inside but I won´t admit

Jag har alltid kämpat stenhårt för det jag vill och det jag tror på. Det jag har idag och dit jag har kommit har kostat blod, svett och många tårar. Det är ingenting som bekommer mig, jag tycker att det är självklart att saker och ting är värda att kämpa för. Med förutsättningen att man kommer någon vart och man får det man vill ha och förtjänar i slutändan. På senaste tiden så vet jag inte om det är det längre, hur länge kan man kämpa utan att hissa vit flagg och kapitulera? Det som skrämmer mig är att dom drömmar jag haft och föreställningen om dom närmsta åren verkar gå upp i rök vilket känns oerhört orättvist, bittert och ledsamt. Jag vet ju vad jag vill i livet, jag vet att jag är redo för något nytt och gud vet att jag sannerligen har jobbat för att få det. Så nära men ändå så långt borta..


You made a rebel of a careless man's careful daughter

Jag brukar alltid vilja ta en promenad efter ett antal koppar med kaffe när jag vaknat på eftermiddagen, men alltså det väder som Stockholm (enligt hörsägen hela Sverige) bjuder på nu lockar inte mig till någon promenad direkt. Jag fryser så det gör ont i kroppen när jag är ute, blir så olycklig. Först kom det sommar och sen kom det.. Vinter?! Något obehagligt kom det i alla fall. Vilket gör att löparturer har också gått bort. Alla fall för ett par dagar till, motivation har liksom inte hittat hem riktigt när jag tittar ut genom mina fina pustade fönster och ser snö och regn hälla ner och blåsten ta ett ett skarpt grepp om trädtopparna.

Åkte till gymmet för att kämpa lite istället, tungt som tusan efter helgen men benen fick sig en omgång då jag inte kört det på ett tag, när jag springer så tycker jag dom får sitt genom det. Cyklade i nästan en halvtimme efter också. Endorfinerna räcker ännu känner jag, härlig känsla! Ännu härligare att jag bara har två nätter den här gången och är ledig till på fredagnatt sen. Ska fixa lite smågrejer och gräva fram den där löplusten under tiden, sanna mina ord..




Baksidan av detta linne vittnar om att jag verkligen gjorde rätt för mig den här gången!


We were in love, we both felt the same

Att fira valborg i en studentstad är helt klart en upplevelse. Men en man vill göra innan man blir för gammal och jag är nog lite på gränsen, 16 timmars festande tar liksom på krafterna. Och det fick jag erfara idag. Ibland är det tur att man jobbar natt, har haft hela dagen på mig att ligga i soffan och tycka synd om mig själv. Men det kostar att ligga på topp! Förutom att ha ett utomordenligt traditionsenligt valborgsfirande så är ju Lund en av dom finaste städerna Sverige har. Skulle helt klart kunna tänka mig att bo där, och det kan man inte säga om många ställen, förutom Stockholm som jag hyser stor kärlek till så är det bara Bollnäs av familjerelaterade orsaker och Lund som lockar mig. Åk dit säger jag bara!


RSS 2.0